Buck Danny Origins – De zoon van de Zwarte Viking

Avatar Flow_
69
Iedere goede reeks verdient tegenwoordig een spin-off, zo lijkt het wel. Dus zo ook Buck Danny. In dit tweeluik van Buck Danny Origins blikken we terug op de jeugdjaren van Buck Danny.

1942, na de aanval van Japan op Pearl Harbor in Hawaï willen de Amerikanen wraak nemen en de gezagsvoerder van de aanval uitschakelen. Daarbij wordt onder andere Buck Danny ingeroepen als hoofdpiloot om de aanval te leiden. Tussendoor komen we tijdens Buck zijn dromen te weten hoe hij destijds terecht gekomen is bij stuntvliegtuigen die shows verzorgen. Zijn vader, die vroeger nog in de Eerste Wereldoorlog gevochten heeft in een vliegtuig, geraakt er ook verzeild als monteur. Daar doet Buck Danny ook zijn eerste vliegervaring op. Tot op een dag een piloot de vader van Buck komt beschuldigen van de moord op zijn kompaan tijdens de Oorlog. De ‘Zwarte Viking’ - de bijnaam van Buck zijn vader - is blijkbaar niet helemaal zuiver over de hele lijn.. Intussen leert Buck de knappe Moira kennen, de dochter van de uitbater van de vliegshows. Heel wat verwikkelingen dus voor de jonge Buck, en wat in het heden waar de dreiging van de Japanners reëel is?

Scenarioschrijver Yann (Thorgal, Black Squaw, Berentand,…) is tegenwoordig heer en meester in het brengen van spin-off reeksen. Hier brengt hij een mix tussen heden en verleden, waarbij we bijna elke pagina afwisseling krijgen tussen beiden. Dit is meteen een minpunt, want zo wordt de spanning en vaart uit het verhaal gehaald. Vliegtuigliefhebbers komen wel aan hun trekken, want er wordt gretig met vliegtuigtermen gewerkt; wat dan misschien voor vliegtuigleken weer wat ontmoedigend kan werken. De tekeningen van Giuseppe De Luca (Oostfront Squadron, Infinity) zijn van meer dan prima kwaliteit, alles wordt fijn en gedetailleerd getekend. De inkleuring blijft dan weer klassiek om de reeks trouw te blijven.

Samengevat is dit een degelijke strip maar mist het wat gunpowder om in de hoogste regionen te vertoeven.
Geplaatst op 13/05/2023 Citeren
Avatar
Flow_
Geplaatst op 13/05/2023