Verhoeven Brigade - Deel 2 – Irene

Avatar Pjotr.m
69
Verhoeven Brigade - Deel 2 – Irene – Bertho – Corboz
Naar Pierre Lemaitre


Na het eerste deel van deze reeks in een ruk te hebben uitgelezen ben ik onmiddellijk aan deel 2 begonnen.
Zoals eerder vermeld, is ook dit deel gebaseerd op de politieromans van de succesvolle Parijse scenarioschrijver en auteur Pierre Lemaitre. Dit keer staat het boek 'Travail soigné' centraal, in het Nederlands vertaald als 'Irene'

Opnieuw worden we getrakteerd op een prachtig vormgegeven politieroman.

Commandant Camille Verhoeven geniet samen met zijn zwangere vrouw Irene van enkele vrije dagen. Echter, wanneer hij een Zweeds meubel probeert in elkaar te zetten, wordt hij opgeroepen vanwege een gewelddadige en bloederige moord op twee prostituees in Courbevoie, een voorstad in het westen van Parijs.

Al snel wordt er een verband gelegd met een eerdere moordzaak van twee jaar geleden in Tremblay, ten noorden van de stad. Camille ontdekt dat deze eerdere moord gebaseerd was op de thriller "The Black Dahlia" van James Ellroy. Hoewel de onderzoeksrechter niets wil weten van deze piste, gaat Camille door op het spoor dat hij heeft ontdekt.
Zijn vermoeden dat ook de moord in Courbevoie gebaseerd is op een boek wordt enkele dagen later bevestigd door Lesage, een boekenverkoper.
De moord in Courbevoie zou gebaseerd zijn op ‘American Psycho van Bret Easton Ellis.

De politiemensen beginnen nu alle "vreemde moorden" te onderzoeken en duiken met hun neus in de wereld van thrillers. Ondertussen krijgen ze "hulp" van de moordenaar zelf, die hen aanwijzingen geeft. En er lekken ook details van het onderzoek uit naar de pers.
Het is overduidelijk dat we te maken hebben met een psychopaat. En welke bronnen houdt de journalist Buisson van de krant ‘De Ochtend’ angstvallig verborgen?

Nog meer dan in het eerste deel wordt de lezer hier meegesleept in de zoektocht naar de moordenaar. En ook hier is het persoonlijke leven van de hoofdpersonages verweven in het verhaal.. Hoewel elk deel op zichzelf als een afgerond geheel kan worden beschouwd, laat het einde van dit verhaal je al snakken naar een vervolg.

Opnieuw leveren Pascal Bertho en Yannick Corboz prachtig werk af om deze beeldroman tot leven te brengen. Ze slagen er wederom uitstekend in om de sfeer en spanning van het verhaal over te brengen.

De Verhoeven Brigade-serie is een absolute aanrader voor strip- en thrillerliefhebbers. Het combineert intrigerende politiethrillers met meeslepende personages en indrukwekkende visuele kunst.


Pjotr. 07-2023
Geplaatst op 17/07/2023 Citeren
Avatar
Pjotr.m
Geplaatst op 17/07/2023