Blueberry 24

De bekende westernschrijver Campbell vertrekt met zijn beschermeling Billy naar het verre Westen, meerbepaald naar Tombstone. Daar zal hij de wat rijpere Blueberry aanspreken om zijn memoires te schrijven. Op hun lange tocht door het onherbergzame westen krijgen ze een introductie op wat hen te wachten staat, bloed, zweet en indianen. In het wisselpunt maken ze ook kennis met de legendarische Wyat Earp, die jacht maakt op Geronimo, leider van de Apachen die de streek onveilig maken.
Blueberry zelf heeft zijn roemrijke verleden als blauwbloes achter zich gelaten en vult zijn dagen met gokken om grof geld. Het maakte hem al minstens even roemrijk.
Virgil Earp, Doc Holliday en de al even bekende tegenstanders zijn ook van de partij.
Campbell wordt op zijn zoektocht naar Blueberry gevolgd door een huurmoordenaar, die minder edele bedoelingen heeft met Blueberry. Vergeten we tenslotte Doree niet, de Westernzangeres die ook wel van een spelletje poker houdt!

Blueberry meteen een 20-tal jaar ouder maken schept een bom van mogelijkheden. Er werd gekozen om hem temidden van de legendarische gebeurtenissen rond OK Corral te plaatsen. Al de historische figuren delen mee in de prijzen, de Earps en de McLuary's, de Apachen, enz...
Er wordt ontzettend goed gebruik gemaakt van de sfeer die toen rond Tombstone huisde. De angst voor de indianen en de moordlustige wraak van de blanken. Blueberry zelf speelt een belangrijke rol, maar niet dé hoofdrol die we van hem gewoon zijn, een verfrissende wijziging.
Het tekenwerk is van bijzondere kwaliteit, zoals het een topreeks als Blueberry betaamt. Inkleuring is sfeervol maar had net iets lichter mogen zijn.
Gecombineerd met een tot de verbeelding sprekende cover is dit album een echte topper!
Geplaatst op 28/03/2005 Citeren
Avatar
Cornelis
Geplaatst op 28/03/2005
Onlangs opnieuw gelezen. Dit is met de mijn van prosit toch wel een van zijn beste blueberry’s die Giraud getekend heeft. Gewoon geweldig, alles klopt, de tekeningen, de dialogen. Het plezier waarop dit getekend is druipt ervanaf.
Geplaatst op 09/03/2020 Citeren
Avatar
Bovanovitch
Geplaatst op 09/03/2020