FAQ: Scores

Crew
Avatar Surya
13243

 • Wat is het nut van de scores
  Om mensen een idee te geven of een strip de moeite is om te lezen maken we het mogelijk dat iedereen een score geeft op een schaal van 1 tot 10. Zo kan een nieuwe bezoeker aan de hand van de score zien of de strip al dan niet de moeite zou kunnen zijn.
 • Hoe worden scores berekend?
  Op de strippagina zelf is dit gewoon een rekenkundig gemiddelde van alle stemmen.
  Op alle andere plaatsen wordt een Bayesian average gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de score van strips met weinig stemmen meer naar het gemiddelde worden getrokken, zodat extreme stemmen het resultaat minder vertekenen.
  De lijst met 'populaire strips' is gesorteerd op het totaal aantal boeken (alle versies samen) in de persoonlijke collecties van gereg
  istreerde gebruikers.
 • Waarom wordt een andere berekening gebruikt voor de strippagina en de lijst met beste strips?
  Voor de lijst met beste strips is het gewoon correcter om met een Bayesian average te werken omdat extreme stemmen dan wat minder het resultaat vertekenen. Op de strippagina tonen we het rekenkundig gemiddelde omdat we dan ook al de score kunnen tonen als de strip nog niet genoeg stemmen heeft om de Bayesian berekening uit te voeren.
 • Een reeks heeft een score van 0, alhoewel sommige albums wel al stemmen hebben. Waarom?
  Enkel strips met voldoende stemmen (momenteel 10) worden gebruikt om de score van een reeks te berekenen. Als geen enkel album in de reeks genoeg stemmen heeft, zal de score dus 0 zijn.
Geplaatst op 25/09/2010 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 25/09/2010