stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Valentine Pity

Avatar witam
5257
Valentine wordt door haar vader meegesleurd naar de Yukon. Hij wil haar tonen waar de rijkdom van hun familie vandaan komt, ooit zal zij die immers erven. Het is echter midden in de winter en die slaagt ongemeen hard toe. Wanneer ze de goudader bereiken, betekent dit ook het einde van haar ouders en Valentine moet proberen op eigen kracht terug te gaan naar de beschaafde wereld. Ze ziet af en wordt uiteindelijk gered door een Inuit. Ze leert de schoonheid van sneeuw en ijs kennen, maar ook hoe de maatschappij bij de Inuits draait. De goede en slechte kanten van de mensen speelt een uiterst belangrijke rol in een kleine stam en Valentine zal het voelen. Maar dit stopt haar niet. Haar avontuur heeft haar sterker gemaakt dan menig ander en wanneer ze eindelijk terug aankomt in Parijs laat ze zich niet meer doen. Ze eist haar rechten op als erfgenaam en als vrouw (en dit is begin twintigste eeuw, waar dit toch wel de wenkbrauwen deed fronsen). Het kan niet gezegd worden dat haar leven nu saai wordt. Integendeel, ze zorgt zelf wel voor de nodige ambiance.

Voor alle duidelijkheid, dit is geen lichtvoetig verhaal: moord, zelfmoord en verkrachting komen hier allemaal aan bod en de gruwelijke zaken worden getoond. Maar de veerkracht van Valentine slaat alles. Af en toe lijkt het haar zelfs iets te gemakkelijk af te gaan, maar het resulteert desalniettemin in een ongelofelijk boeiend leven met zware dieptepunten maar ook geweldige hoogtepunten en geeft ons daardoor een uiterst aangename strip om te lezen. De veelvoud aan verhaalwendingen en nieuwe verhaalelementen zorgen er ook voor dat je je nergens verveelt.De tekenstijl is zeer mooi. De half-realistische, half-karikaturale tekeningen zijn uiterst sfeervol. Dit wordt nog uitgediept door de zachte kleuren en de ronde, zachte lijnvorming, die het allemaal een optimistisch gevoel geven: wat er ook gebeurt, Valentine zal het wel halen.

In het kort: een boeiend verhaal
Geplaatst op 02/11/2013 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 02/11/2013
Avatar Thanos
1
Een boeiend verhaal. Toch vind ik een waardering van iets meer dan 3.5 ster - een 7+ - niet echt heel enthousiast! ;-)
Geplaatst op 01/09/2018 Citeren
Avatar
Thanos
Geplaatst op 01/09/2018
Avatar Fumetti
3579
Voor alle duidelijkheid: het zijn niet de recensenten die sterren geven of de waardering bepalen. Dat gebeurt door iedereen die op de site een waardering over die strip uitspreekt!
Geplaatst op 03/09/2018 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 03/09/2018