stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Thomas Silane 4 Objectieven
5 Vlucht


Eerst even een paar dienstmededelingen: wat basisinformatie uit de vorige cycli, met name dat Thomas Silane een journalist / fotograaf is, die in het bezit is gekomen van een speciaal fototoestel. Deze camera neemt foto's van misdaadplaatsen en bij de ontwikkeling van de filmrolletjes tonen de foto's dezelfde plaatsen maar dan tijdens de misdaad. Het is op deze manier gemakkelijk voor Thomas om te weten te komen wie de dader is. Naast de individuele zaken die hij zo oplost, is er ook nog de rode draad doorheen de cycli: zijn ouders zijn ooit verdwenen en die zaak is nooit opgelost. Hij wil zijn camera dan ook gebruiken om zijn ouders terug te vinden of op zijn minst te weten te komen wat er met hen gebeurd is.

In deze derde cyclus, loopt het echter allemaal verkeerd. Na een reis om meer informatie te vinden over zijn ouders met behulp van het fototoestel, wordt zijn camera gestolen. Tijdens zijn zoektocht naar zijn camera, komt hij te weten dat diegene die hem gestolen heeft, de vriendin is van de leider van een criminele Russische maffiabende. Hij komt dan ook in aanvaring met het zware misdaadmilieu van Tsjetsjeniƫ waar de criminelen verblijven. De bende komt er al gauw achter dat hij er is en wil hem doen verdwijnen.. permanent. Daarnaast wil de overheid ook geen lastpak van een reporter op hun grondgebied, dus veel steun valt daar niet te verwachten.

Na deze tweede aflevering in deze cyclus weten we nog niet veel. Er zijn al veel vragen gesteld en nog maar weinig antwoorden gegeven. We hebben in ieder geval wel door dat Tsjetsjeniƫ zeer slecht is voor Thomas zijn algemene gezondheid. Hij wordt constant opgejaagd, waardoor het een aaneenschakeling is van vluchten en vechtpartijen. Tot nu toe overleeft Thomas, maar zijn metgezellen zijn niet altijd zo gelukkig.

Het is dus echt in spanning wachten op de volgende strip voor de ontknoping: Krijgt hij zijn camera terug? Of gebruikt de maffialeider hem? Overleven ze het? En kunnen ze de bende stoppen? Leren we nog iets over de ouders van Thomas?

De tekeningen zijn nog steeds van een hoog niveau en geven dit spannend verhaal een mooie ondersteuning. Het enige jammere is dat Daedalus beslist heeft om de nieuwe uitgave in een ander formaat te gieten. Echt leuk staat dit niet in de kast.

In het kort: een mooie en spannende reeks om te volgenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.