Recensie

Hannibal Meriadec en de tranen van Odin 3 Santa Maria Della Salute


De bespreking van het eerste deel onthult al dat deze reeks over de jongere Hannibal gaat. Zijn zielgenote, de slavin Selina, werd toen gedood door een rivaal. Door de toverkunsten die Hannibal van zijn moeder geleerd heeft, kan hij haar in leven houden. Maar de prijs hiervoor is dat hij levenskracht afneemt van andere vrouwen. Om Selina finaal terug tot leven te wekken, wil Hannibal de tranen van Odin in zijn bezit krijgen. Deze diamanten zouden de eeuwigheid kunnen geven en dus Selina definitief terug brengen. Echter een heksenorde is eveneens op zoek naar deze tranen, voor dezelfde reden: het eeuwige leven. Als heks zijnde, kunnen ze best wel wat obstakels op de weg van Hannibal gooien. Daarenboven blijkt één van zijn mede-piraten niet zo blij met de kapitein en wil hem doden.

http://www.akim.nl/afbeeldingen/79882_3-hannibal-meriadec-3-santa-maria-della-salute.jpg

Hekserij, vampierachtige wezens, vrouwen bezeten door een geest alsook de meer vertrouwde zeeslangen, martelingen,... het komt allemaal aan bod in dit derde deel. Je kan dus niet echt spreken van een rustig deel in dit verhaal... gelukkig maar. Het strakke tempo past perfect bij de race naar de tranen van Odin. Zal Hannibal er in slagen? Of wordt de mede-piraat een te grote doorn in zijn zijde? Of zal het toch de heksenorde zijn die het uiteindelijk haalt? En Selina, maakt zij nog enige kans? Zo veel vragen, waardoor je hoopt dat het volgende deel vlug zal verschijnen ... dus hierbij een warme oproep aan Istin om een beetje voort te maken.

http://www.akim.nl/afbeeldingen/79882_2-hannibal-meriadec-3-santa-maria-della-salute.jpg

De tekeningen blijven van een hoog niveau. De duistere, onbehaaglijke sfeer die van sommige plaatjes afdruipt is meesterlijk. Het lijkt wel of Hannibal van kwaad naar erger gaat... en altijd maar weer gaat hij een stapje verder om toch maar Selina te kunnen behouden. Het komt bijna op een punt waarbij je je toch vragen kunt beginnen te stellen over zijn menselijkheid. Is dit nog wel een man of eerder een monster?

In het kort: deze blijf ik volgen. Ik wil gewoon het einde weten... liefst nu, als het even kan!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.