stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Aria 35 De feniks verrijst


Aria, het hoofdpersonage, wordt 's nachts lastig gevallen. Telkens opnieuw veranderen haar dromen in nachtmerries. Elke keer wordt ze daarin zwaar uitgekafferd. En nu begint dit zelfs overdag te gebeuren. Een urne blijkt hiervan de oorzaak te zijn. In die urne zitten namelijk de onrustige assen van een god, Belgral. Belgral wil graag herboren worden, maar daarvoor moeten zijn assen terug naar zijn land gebracht worden. En al wie dat niet onmiddellijk en vlug doet, heeft te lijden onder zijn aanwezigheid. Aria komt dit allemaal te weten en besluit naar het gevraagde land te gaan. Maar natuurlijk komt ze wel een paar obstakels en verwikkelingen tegen onderweg.

Als er één zaak is waar we zeker kunnen van zijn, is het dat Arian haar zin zal doen en de zaak zal oplossen op haar eigen manier. Zo ook hier. Dit zorgt natuurlijk voor menige confrontatie tussen Belgral en Aria.. en wie zal die winnen? Die frictie verhoogt op een natuurlijke wijze de spanning tijdens het avontuur en zorgt tevens voor de humoristische noot.

Ik heb Aria nog nooit gelezen en kan dus niet vergelijken met vroegere delen (zie vorige recensies), maar dit is een leuk en vlot verhaal met een bijdehandse heldin. Een menging van fantasy, heldenverhaal en avontuur.. dat is in mijn boek alleszins een goede zaak en eigenlijk meer hoeft het ook niet te zijn. Gewoon een half uurtje vertier met deze mooie heldin.

In het kort: een leuk avontuur.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.