stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Bowen 2 De man van Overground 9


Van het eerste deel weten we nog dat Sergeant Major Bowen en zijn kompaan Luitenant- kolonel Cox bij de Russen terecht zijn gekomen en uiteindelijk gecrasht met hun K-1 tijdens een ruimtevlucht. In hun bezit een koffertje met hoogwaardig materiaal voor elke spion met allure. Een microfilm en de ontwerpen van een prototype.
Bowen, Liv, Cox en Kimberly 'Kim' Costello bevinden zich in een helikopter. Kim is de redster van de neergestorte Bowen en Cox. Eens geland op de geheime basis Overground 9 worden de vier opgepakt, koffertje afhandig gemaakt en onder zware dwang ondervraagt. Blijkt dat uit het koffertje alles verdwenen is en het nog slechts een leef omhulsel is.
Liv ziet kans Bowen uit zijn cel te redden en samen willen ze Cox bevrijden. Maar dat is zonder de waard gerekend.Het verhaal is net als in deel één zwaar geladen met allerlei twijfelachtige gebeurtenissen die zomaar uit het niets opdagen. De scenarist tracht regelmatig om alles terug op de sporen te krijgen door hier en daar wat informatie te lossen, onder anderen door een flashback naar 1944 waar Bowen tijdens zijn eerste vlucht al onmiddellijk bang was dat het tevens zijn laatste ging zijn, maar in plaats van antwoorden vergroten deze vaak nog de vragen die er al zijn. Je komt dus echt met mondjesmaat gegevens te weten die toch wel belangrijk zijn om het verhaal te kunnen volgen.

Over de tekeningen kunnen we daarentegen kort zijn. De stijl van tekenen in combinatie met de bij wijlen prachtige inkleuringen zorgen ervoor dat je de strip toch blijft verder lezen. Hoe Formosa vliegtuigen op papier kan zetten is fenomenaal. Of laat ik me hier even corrigeren: alles wat vliegt.

Om kort te zijn: Ik kijk uit naar deel drie, maar enkel en alleen om antwoorden te krijgen op de massa vragen die bij me blijven hangen.

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.