stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Michel (Roger) 1 Michel


Wat zou jij als ouder doen mocht je kind niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen? Er zelf zorg voor dragen natuurlijk, ook al is dat niet gemakkelijk. Een klein kind opvoeden is soms al niet makkelijk, een klein kind van boven de veertig nog veel minder.

Sinds zijn zware auto-ongeluk hem van het grootste deel van zijn intellect beroofd heeft, woont Michel bij zijn mama. En dat is niet gemakkelijk. Op vakantie gaan doe je niet met een gerust hart. Een man van boven de veertig heeft zo zijn driften die bevredigd moeten worden, en wie mag dat bewerkstelligen? Mama (relax, 't is geen incest). En krijg je daarvoor veel dankbaarheid terug? Af en toe wel. Meestal niet.
Heel soms heb je een moment voor jezelf. Maar voor de rest offer je je op voor je volwassen kleuter. En naarmate je ouder wordt, neemt de angst toe. Angst om wat er zal gebeuren met je kind als jij niet meer in staat bent om voor hem te zorgen. Want die dag zal komen...

Zidrou en Roger schetsen aan de hand van korte episodes het leven van Catherine en Michel, een leven met hoogtes en laagtes, met vrolijkheid en verdriet. Een leven van zelfopoffering voor de één, een leven van spelen voor de ander. Maar het is niet allemaal kommer en kwel.

Als lezer leef je mee, lach je mee, pleng je mee een traan. En als het even niet meer gaat, doe je zoals Catherine: je zet een kop koffie en doet verder.

Een dijk van een strip.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.