stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Elke raaf pikt 2 Deel 2


Het tekenwerk van Gibrat is werkelijk ongelofelijk. Zijn tekeningen en dan vooral de inkleuring geven zijn liefde voor zijn vak weer. Er werd enorm op details gelet wat de kledij van de personages betreft. Ook voertuigen, straten en gebouwen worden natuurgetrouw weergegeven. Deze man heeft duidelijk kennis van zaken.
Wat het verhaal betreft heb ik al vrij uiteenlopende meningen gehoord. Laat ik de mijne daar nog aan toevoegen.
Het thema: een lid van het verzet, Jeanne en een gauwdief François beleven een hachelijk avontuur op de vooravond van de bevrijding van Parijs. Ze ontsnappen tijdens een bombardement uit hun cel, waar ze respectievelijk opgesloten werden voor wapenbezit en smokkelen. Ze zoeken hun toevlucht in een rivierschip en beleven van daaruit enkele penibele avonturen. Penibel? De Duitsers doorzoeken het schip en laten het opdrachten uitvoeren, er blijft een Duitser aan boord om de boel in de gaten te houden. Jeanne, en François moeten zich tegelijkertijd gedeisd houden en normaal gedragen. Wanneer Jeanne uit zelfverdediging de Duitser neerschiet, raakt de sfeer steeds meer en meer gespannen. Dan is er nog de zus van Jeanne die werd opgepakt door de Duitsers.
Er zijn enkele verrassende aspecten aan de loop van het verhaal, maar dat moeten jullie zelf maar lezen.
Wat dit verhaal mist is spanning! Dit zou een beklijvend verhaal moeten zijn. Ligt dat nu aan het tekenwerk? Je voelt de angst van de personages niet. Nochtans zou dit een zeer spannende periode moeten zijn, zo vlak voor de bevrijding, met al die paranoïde Duitsers.
Voor wie het tekenwerk van het allergrootste belang is, en het verhaal ondergeschikt mag zijn kan ik deze strip ten zeerste aanraden, het thema sprak me ook aan, dus dat zat wel goed. Wie een spannend avontuur verwacht dat je gegijzeld houdt komt bedrogen uit.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.