stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Elixers 3 De wind van nergens


Het heeft even geduurd, maar het verhaal is eindelijk op kruissnelheid gekomen en gaat een spannende en leuke fase tegemoet. Een onwaarschijnlijk samenraapsel van toekomstige helden zet koers naar Lorunde, de thuishaven van de onuitstaanbare prinses Murmillia. Ondertussen is Tolriq, een leerling-magiƫr die nog nooit voorbij het eerste jaar is geraakt, nog gewoon aan het worden aan de geest die ineens ook intrek in zijn lichaam heeft genomen. De twee verschillende karakters zijn hun onderlinge relatie nog aan het uitvechten. De anderen hebben dan weer hun eigen zorgen. Faude, de lijfwacht van de prinses, probeert de onwaarschijnlijke eisen van haar prinses te milderen door gezond verstand.. niet altijd even succesvol. Fofnir, de geredde kok, heeft een lieftallig huisdiertje dat eigenlijk een godin blijkt te zijn. Deze godin, Algane, heeft deze groep bij elkaar geroepen om het hoofd te bieden aan haar broer. Haar broer wil deze wereld volledig vernietigen en gebruikt daar al zijn goddelijke krachten voor en gaat magisch te werk om de wereld stukje voor stukje op te lossen. En dit allegaartje moet die plannen tegenhouden. Je hebt al door dat er wat humor te rapen valt ten gevolge van deze "samenwerking" tussen de leden.In deze aflevering doen de deelnemers eigenlijk hun best om onder hun missie uit te komen. De prinses vordert de grenswacht op en laat haar medegezellen opsluiten. Immers deze stervelingen volgde haar eisen niet altijd en overal en dat moet nu betaald worden. Faude als haar lijfwacht ontsnapt hieraan maar slaagt er niet in om de prinses van gedacht te doen veranderen. Tolriq en Fofnir worden opgesloten in een kerker en proberen te ontsnappen. Onverwachts lukt dit ook nog. Maar zin om de missie verder te zetten, is er niet echt. Tolriq kan nu immers zijn capriolen als student verder zetten en laat die kans niet liggen.
Gaan deze anti-helden alsnog ooit held worden?De tekeningen en dan zeker de gezichten en lichaamstaal zijn uiterst expressief. De bladschikking en de standpunten ondersteunen die keuze. Het kan dan ook niet anders of gevoelens drijven het verhaal voort. En dat werkt. Je wordt meegesleept en merkt pas achter af hoeveel detaillering er in de achtergronden zit. Het is een mooi uitgewerkte wereld, die zeer leuk is om te verkennen.

In het kort: De positieve uitstraling, samen met het leuke verhaal maken voor een boeiend geheel.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.