stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arctica 6 De voortvluchtigen


Arctica is een reeks die wat doet denken aan Golden City. Het speelt zich ook af in de toekomst, er wordt erg veel blauw gebruikt, de inkleuring en de tekeningen zijn ook in een gelijkaardige stijl, en natuurlijk komen beide reeksen uit het brein van dezelfde scenarist: Pecqueur.

Dakota, een piloot die sinds de dood van zijn dochter jacht maakt op satellieten en ijsbergen die de aarde bedreigen, ontdekte in het eerste deel in een ingesloten sarcofaag in een ijsberg een kind met blauw haar. Ze zat al 10.000 jaar opgesloten in de ijsberg en daarenboven beschikt ze over vreemde eigenschappen: ze is telepathisch, ziet in het donker en in de mist en kan een dodelijke laserstraal uit haar vinger toveren. Natuurlijk trekt ze daarmee de aandacht van veel mensen. De Europese geheime dienst en “de doge”, een mysterieuze rijke man met veel invloed uit Venetië, zitten hen al sedert het eerste deel op de huid. Gelukkig krijgen ze de hulp van Mismy, een knappe jongedame.
Sinds het vorige deel weten we nu dat het meisje in een wrak in de ruimte is gevonden door buitenaardsen die naar de aarde kwamen om te zien of ze hier konden leven, omdat hun planeet overbevolkt is. In dit deel leren we dan eindelijk de echte naam van het meisje kennen: Lulha, wat mees betekent in de oude taal. Niet verwonderlijk misschien dat een jonge mees het groepje al sedert het begin volgt!
Gelukkig begint Pecqueur de laatste delen mondjesmaat antwoorden te geven op vragen die ons sedert het begin achtervolgen, want voor de rest werden Dakota, Mismy en Lulha eigenlijk al zes delen opgejaagd en soms gevangengenomen, waarna ze weer ontsnapten, zonder dat we veel te weten kwamen over Lulha. Toch ziet het er niet zo goed voor het kleine groepje, want nu springen ook de C.I.A. en de afstammelingen van buitenaardsen in de dans om het meisje in hun handen te krijgen.
Kortom: na zes delen blijft dit een spannende reeks maar hopelijk blijft Pecqueur deze reeks niet eindeloos rekken met nieuwe achtervolgingen en ontsnappingen. Het is tijd voor meer antwoorden!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.