stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Het eeuwige rijk 1 De eer van een krijger


Een veelbelovende titel en een prachtige cover, dit album nodigt uit tot kopen! Wanneer je het album dan nog eens openslaat, en de prachtige tekeningen kan aanschouwen denk je een prachtstrip gekocht te hebben. Niets is echter minder waar!
Een korte inhoud geven, daar wringt het schoentje reeds. Een rijk wordt na de dood van de keizer verdeeld onder twee twistende broers. Dit dreigt uit te monden in een burgeroorlog. De twee partijen trachten de nodige krijgers rond zich te verzamelen, waarmee ze de strijd willen aanvangen. Kern, een machtig krijger staat te midden van deze twist. Aan wie is hij trouw?
Dat is zo'n beetje wat ik onthouden heb van dit album, bitter weinig dus. Er gebeurt uiteraard veel meer, maar het is de manier waarop. Aanvankelijk vindt er een veldslag plaats, waarna men bruusk overspringt naar de verdeeldheid onder de twee broers. Tussenin treden dan nog wat trolachtige figuren op, die blijkbaar, om god weet welke reden, vrouwen gevangen nemen. Ook een uit The Lord of the Rings weggelopen elf speelt in dit verhaal mee, ware het niet dat deze op goud belust is!
Zelden heb ik zo'n onsamenhangend scenario gelezen, het houdt bij momenten werkelijk geen steek. Hoe lees je zoiets dan uit? Wel, de tekeningen zijn om van te snoepen, realistisch, sfeervol, prachtig gewoon. Aan de pagina-indeling schort dan ook weer het een en ander. Vlot is anders!
Als dit fantasy vertegenwoordigt, en uitgebracht kan worden, wel, dan denk ik dat het genre rake klappen krijgt! Deel twee zal ik dan ook aan mezelf laten voorbijgaan.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.