stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Ayrton Senna 1 Senna


Als er over de legendarische mannen van de formule één gesproken wordt, komt de naam Ayrton Senna veelvuldig aan het bod. Hij was een geweldig piloot en wist tevens heel veel mensen aan te spreken en te inspireren. Daarnaast is zijn verhaal, een verhaal dat als een bom inslaat. Het combineert enorme triomfen met de opperste tragedie. Een levensverhaal dat blijft nazinderen.

En we kennen zijn verhaal wel allemaal, of toch in grote lijnen. Senna is begonnen met racen in een kart en is geëindigd in de formule één. Hij is verschillende keren wereldkampioen geweest en heeft veel wedstrijden gewonnen. Zijn doorzettingsvermogen en volharding maakten van hem een echte kampioen. Hij durfde risico's te nemen dat velen niet aandurfden. Maar hij had gelukkig ook een gevoel voor het besturen van zijn bolide, zoals geen ander ooit benaderd heeft, en kon daardoor die risico's zonder problemen nemen. Tot die laatste keer...

Ondanks dat we de grote lijnen wel kennen, zit hier toch veel meer informatie in dan dat je al wist. Het wordt dan ook nog allemaal op een vlotte, overzichtelijke manier verteld, waardoor het geen droge lappen tekst zijn, maar een boeiend verhaal vormt.

Het racen is een onuitputtelijke bron voor wat actie en de tekeningen zijn dan ook zeer dynamisch getekend. Er is bijna op elke pagina wel een vliegende bolide te vinden. Samen met de crashes levert dit af en toe zeer spectaculaire resultaten. Ook de regenachtige weersomstandigheden leveren mooie beeldjes. De sfeer van de formule één wordt treffend weergegeven.

In het kort: Senna, de legende die het noodlot uitdaagde, krijgt hier een mooi eerbetoon.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.