stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Carbeau - Barones & bolides 2 Shelby Cobra Dragonsnake


Dit is een reeks die speciaal is geschreven voor een automagazine, de auteur is dan ook een autojournalist. Maar toen autoweek de stekker uittrok vonden Heuvel en Ummels onderdak bij stripblad Eppo waar dit verhaal dan ook verscheen voor de publicatie van het album.
Eric Heuvel heeft als tekenaar al ruimschoots zijn strepen verdient en heeft zijn eigen klare lijn stijl ontworpen. Een ideale tekenaar dus om mooie bolides te tekenen.

Dick de Cock, een rijke dandy overtuigt Carbeau er van om mee te doen aan een classic rally ten voordele van het goede doel. De rally gaat van Kaboel naar Moskou en Carbeau moet al haar rijke vrienden overtuigen om mee te doen. Logan, Carbeaus mecanicien vertrouwt het zaakje echter niet, zeker als blijkt dat Dcik met een huurauto rijdt en zich dus belangrijker voordoet dan hij is. Als Logan Dick schaduwt ziet hij dat de Cock een volle tas geld in handen krijgt gestopt door een onbekende vrouw. Alle alarmbellen gaan luiden maar Carbeau is niet om te praten. Doordat Logans verleden hem achtervolgt (in een vorig leven was hij een hooligan) besluit hij toch mee te gaan op deze vreemde rally. Al vlug blijken er enkele auto’s te zijn gesaboteerd. Het gaat van kwaad naar erger met de rally.

Dit is niet alleen een leuke strip voor autoliefhebbers. De bolides worden goed in beeld gebracht maar daarnaast wordt er ook een spannend verhaal verteld zonder zodat dit meer is dan alleen maar een autoverhaal waarin er alleen maar geracet wordt.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.