stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Batwoman (Lion) 2 Verdrink de wereld


De kinderen van Gotham zijn nergens meer veilig. Medusa, een wereldwijde organisatie, heeft het op hen gemunt. Mother, de moeder van alle monsters, is deelgenote in dit misdrijf. Aan de hand van allerlei gruwelijke, niet tot de verbeelding sprekenden monster tracht men de macht te grijpen. Niet alleen in het riool kan je mensenetende gruwels tegenkomen maar ook bovengronds zijn ze alom tegenwoordig.
Batwoman zet ook in dit tweede deel haar beste beentje voor om Mother, Medusa en al die misselijkmakende monster tegen te houden. Deze maal staat ze er alleen voor. Niemand kan haar helpen om deze terreur te bedwingen.

Net als in deel één is dit tweede deel zeer verwarrend. We springen van de hak op de tak, maanden voor de feitelijke gebeurtenissen en zelf erna. Dan eens maanden terug, een beetje later enkele weken om dan plots naar het heden te trekken. Enkele pagina's later ben je dan weer vertrokken in het verleden, heden of toekomst. Enfin, te veel flashbacks maken het relatief moeilijk om te lezen.

Je moet er dus je verstand bij houden. Zelf moest ik regelmatig terug bladeren omdat ik het noorden volledig kwijt was. Dat ligt vermoedelijk meer aan mijn beperkte kennis van het superheldengedoe. Alhoewel. Veel kennis of voorkennis heb je voor Batwoman niet echt nodig.

Gelukkig maken de tekeningen weer heel wat goed. Met het trio Amy Reeder, Trevor McCarthy en Pere Perez krijg je tekeningen met ballen. Karakterkoppen, wat in dit verhaal schering en inslag is, worden zodanig op papier gezet dat ze nog angstaanjagender zijn. Ook de afwisseling van felle kleuren met sombere tinten geeft het verhaal een extra, verontrustende dimensie.

Als besluit: verwarrend maar toch met smaak uitgelezen tot de laatste pagina.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.