Recensie

Een tweede jeugd 1 Een tweede jeugd


Het is toch geweldig dat deze uitgeverij er bij gekomen is. Ze heeft ons op korte tijd al verwend met enkele bijzonder mooie uitgaves en nu geeft ze ons dit pareltje. Een boek dat bijna totaal onvindbaar was, brengen zij terug op de markt. Daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn. Dus van harte en welgemeend: Dank u Scratch!

Het is al wel duidelijk zeker dat ik 'Een tweede jeugd' als één van de absolute toppers beschouw, die echt wel thuis hoort in elke boekenkast. Een diepmenselijk verhaal over een niet zo jonge weduwnaar die door een schok los geslagen wordt van zijn vertrouwd wereldje en daardoor zijn huidige levensstijl eens onder de loep neemt. Een vlucht uit de eenzaamheid dringt zich op. De vraag is dan wel, kiest hij voor de dood of om er vol voor te gaan en echt te leven. Wij mogen meeliften op zijn ontdekkingstocht naar zijn toekomst, zijn tweede jeugd.

https://orlib.files.wordpress.com/2009/04/rabate.jpg

Er is veel herkenbaars in Emile zijn verhaal, met name de sleur en de onzekerheid waardoor iedereen wel kan meeleven. Net dat zorgt er voor dat het boek je achterlaat met een zakje hoop. Dit is uiteindelijk immers een viering van het feit dat het nooit te laat is om terug te herbeginnen. En de kleine geneugtes des levens wijzen de weg: liefde, vriendschap en kleine, simpele gezamenlijke activiteiten. Een betere samenvatting voor een gelukkig leven dan in dit boek vind je bijna niet.

De tekenstijl is ondanks de occasionele droeve noot, optimistisch en kleurrijk. Geen zware schaduwpartijen, maar wel schetsen die zeer vlug de toon weten neer te zetten van het plaatje. De composities zijn telkens een schot in de roos, waardoor elk plaatje spreekt, ook zonder tekst. Prachtig gedaan.

In het kort: een noodzaak voor elke striplezer.
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.