stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Axa 2 De uitverkorene


In Axa en de mutanten hebben we koepelvrouw Axa leren kennen. Ze ontsnapte uit de koepel, ontmoette middenmensen en bevocht mutanten. In dit tweede deel, de uitverkorene, keren de middenmensen zich tegen haar. Omdat ze met succes de mutanten heeft bevochten aanbidden de middenmensen haar als een godin. Maar omdat ze met een middenman het bed heeft gedeeld heeft ze de regels overtreden en willen de middenmensen haar dood maken. Ze weet met haar geliefde te ontsnappen, maar haar vriend sterft. Wanneer ze in de wildernis een koepelbewoner tegen het lijf loopt denkt ze weer een bondgenoot te hebben gevonden. Maar schijn bedriegt. Er liggen vele zware beproevingen op haar te wachten.

Het verhaal is van Donne Avenell, die ook voor Donald Duck heeft geschreven. Maar Axa is voor een hele andere doelgroep. Hij maakt van Axa een feministische vrouw met een romantische inslag. Met haar zwaard is ze iedereen en ieder monster de baas.

Het tekenwerk is van Enrique Romero. Hij heeft een realistische tekenstijl die mij erg aanspreekt. Hij kan erg goed half naakte vrouwen en mannen tekenen. Zijn lijnvoering is zwierig wat het verhaal vlot leesbaar maakt. Romero heeft ook mee getekend aan enkele Miranda Blaise albums.

Hoewel science fiction niet echt mijn ding is, vind ik dit toch een goed album. Goed verhaal en goed getekend.

Axa op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.