stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Boudewijn 1 De glimlachende koning, 1930-1951


Dit album gaat over de jeugd van Boudewijn in de periode van 1930 tot dat hij koning van België wordt in 1951.
We zien hoe Boudewijn geboren wordt, hoe zijn vader Leopold III koning wordt na het dodelijke ongeluk van koning Albert I, hoe zijn moeder, koningin Astrid, een dodelijk auto-ongeluk krijgt, de oorlogsjaren en het gedwongen aftreden van zijn vader.

Het scenario is van Benoît Despas. Hij heeft ook met Jacques Martin geschreven aan een Tristan strip. Verder heeft hij enkele detectives geschreven. Het verhaal van dit album lijkt, zoals ik het beschrijf, een droge opsomming van feiten. Ik kan zeggen dat dit niet alleen maar lijkt maar dat het ook daadwerkelijk zo is.

De tekeningen zijn van Bernard Coppens. Voor zover ik weet heeft hij alleen maar een kinder, kleur- of speelboek met strips gemaakt. Het tekenwerk voor dit album is niet slecht, maar ook niet echt uitzonderlijk goed.

Dit is een album van het soort dat je vaak tegen komt bij strips die zie zijn gemaakt in opdracht van bedrijven of overheidsinstellingen. Het zal wel weer goedkoop en snel gemaakt zijn. Er is geen moeite gedaan om het verhaal om te vormen tot een leuk en vlot leesbare strip. Jammer.

Boudewijn op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.