stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De boeken van de zieners 8 Spreeuw


De boeken van de zieners is een trilogie van de hand van de Amerikaanse schrijfster Margaret Lindholm.

De verstripping telt heel wat meer delen, we zitten aan het 8e album dat een episode uit Vermogen en wijsheid herneemt, het afsluitend deel van de trilogie. In dit album volgen we hoofdpersonage Fitz, die op zijn tocht het gezelschap krijgt van de charmante minstreel Spreeuw. Het is een gevaarlijke tocht, waarbij Fitz zijn vermogens dient te benutten om te overleven in de strijd, maar ook om een beeld te krijgen van het thuisfront waar Molly en de baby zijn achtergebleven.

Wat op het eerste zicht een middeleeuws verhaal lijkt is door de vermogens van Fitz om dingen te zien toch een trapje hoger. Ook zijn "broederband" met Nachtogen, de wolf, haalt het verhaal uit het alledaagse.

Een roman verstrippen is een hele opgave. Hamvraag is telkens: volg ik het oorspronkelijke verhaal getrouw, of maak ik er een eigen versie van? Het eindresultaat dient alleszins als strip te worden geëvalueerd, en dat is in dit geval goed geslaagd.

Wat mij het meeste opviel was hierbij de inkleuring. Slechts zelden vermeld ik in een recensie wie die voor zijn rekening nam, nu dus wel: François Cerminaro. Hij kiest voor bijzonder warme kleuren. Zelfs de meest heldere dag heeft nog een warme tint van lichtblauw in de lucht. Geen in het oog springende kleuren van de kledij, maar een donkere tint van rood, of groenachtig blauw.Ijs en sneeuw zijn niet kraakwit maar eerder blauwgrijs. Subtiele tintverschuivingen doen het water van de rivier en de bomen op de achtergrond, ook in het blauwgrijze gehouden, tot een geheel verweven.

Hierdoor krijg je de indruk dat de afstand naar de lezer toe verkleint, je wordt als het ware in het verhaal gezogen en voelt je betrokken.Een bijzonder verhaal, het verdient deze bijzondere inkleuring!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.