stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex 5 De zwarte klauw


In Pompeï wordt er ’s nachts ingebroken in het huis van senator Flavius. Hij wordt met een klauw aangevallen door een inbreker die het op hem voorzien heeft. De senator kan nog net om hulp roepen voordat hij geheel verlamd neer valt. Wanneer op een feest, waar Alex is, Sulla verlamd wordt gevonden zetten Alex, Enak en de vrienden van Sulla de achtervolging in. Wat kan het motief zijn van de aanvaller? Wanneer er een onschuldige jongen per ongeluk door Alex’ toedoen verlamd raakt beloofd Alex een tegengif te zoeken. Deze is te vinden bij een Afrikaanse stam. Helaas zitten er in Afrika veel vijandelijke stammen die de toch van Alex in de weg staan. Ook de Afrikaanse natuur is vijandig.

Ook dit album is weer helemaal van de hand van Jacques Martin. Het is weer een leuk en spannend verhaal. Maar één ding vraag ik mij wel af. Martin is altijd erg goed in de research voor zijn strips. Maar hij laat bij dit album een klein steekje vallen. In dit verhaal komen Alex, Enak en een bevriende Afrikaan op een vulkaan. Daar vinden ze versteende mensen. Mensen die waarschijnlijk zijn overvallen door lava en daardoor versteend zijn. Als beelden als het ware. Nu ben ik zelf eens naar een tentoonstelling geweest waar ze afgietsels van mensen die slachtoffer waren geworden van een vulkaan uitbarsting tentoon gesteld werden. Er werd verteld dat ze in de versteende lava laag vreemde holtes hadden gevonden. Ze besloten er gips in te gieten. Daaruit kwamen verschrikkelijke beelden van stervende mensen uit te voorschijn. Maar in deze strip zijn het al beelden van mensen in plaats van ruwe lava met daarin lege holtes.

Maar afgezien daarvan vind ik dit een prima geschreven verhaal. Het is spannend en het tekenwerk is ook weer erg goed.

Alex op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.