stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex 4 De tiara van Oribal


Toen de vader en koning van Oribal stierf was Oribal nog maar een jongen. Zijn leven was in gevaar daarom groeide hij op bij de Romeinen. Nu is hij oud genoeg om op de troon te komen. Maar de vijanden van het koningshuis hebben niet stil gezeten. Zij voeren inmiddels een waar schrikbewind uit over Oribals thuisland. Omdat een voorvader van Oribal bang was de troon te verliezen liet hij een gouden kroon vervaardigen; de tiara van Oribal. Alleen de echte koning kon de kroon dragen. Ieder ander die de kroon opzette werd gek en stierf. Nu moet Oribal terug naar zijn thuisland om de troon te bestijgen. Omdat ze door vijandig gebied moeten en de opdat moment heersende klasse de terugkomst van de nieuwe koning niet op prijs zal stellen, vergezellen Alex en Enak hem. Hun toch naar Zür-Bakal is geen gemakkelijke reis.

Ook deze strip is weer helemaal gemaakt door Jacques Martin. Ik vind het weer een spannend verhaal, hoewel ik mij wel af vraag waarom Enak toch steeds Alex blijft volgen in zijn avonturen. Je kunt nog zoveel van iemand houden, maar als je in bijna elk avontuur wordt gegijzeld of ontvoerd kun je wel zo je bedenkingen hebben over hoever je degene dan nog wil volgen.

Maar afgezien daarvan is dit ook weer een prima verhaal. Ook over het tekenwerk ben ik weer zeer te spreken.

Alex op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.