stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De Blauwbloezen 3 Voor vijftienhonderd dollar extra


Het is altijd weer een uitdaging om een recensie te schrijven voor een Blauwbloezen album. Het zijn namelijk flinterdunne verhalen. Het plot laat zich gemakkelijk in één zin samenvatten. Zo worden in deze strip sergeant Chesterfield en soldaat Blutch eropuit gestuurd om zoveel mogelijk achter de linies van de Zuidelijken te vernielen. Deze sabotage acties blijven natuurlijk niet onopgemerkt. De twee Mexicanen, die ze als gids mee krijgen, proberen ze te helpen, maar het geblunder van onze twee ‚helden’ zorgt er toch voor dat Chesterfield gevangen wordt genomen.

Het scenario is weer van Cauvin. Hij weet met dit simpele verhaaltje toch 46 pagina’s te vullen. Maar wie denkt dat het een langdradig geheel is geworden heeft het mis. Er gebeurt zoveel onderweg dat het toch een zeer amusant verhaal is geworden. Ook is het weer een grappig verhaal vol slapstick humor.

De tekeningen zijn van Salvérius. De cartoonachtige stijl spreekt mij erg aan. Het versterkt de slapstick humor.

De Blauwbloezen op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.