stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

2 personen vinden dit leuk 1 2 personen vinden dit leuk


Als U een facebookprofiel hebt kent u het icoontje met de "dikke duim" vast wel waarmee je kan aangeven dat je iets leuk vindt. "Liken" heet dat dan. Als U erop klikt gaat de teller van het aantal personen die dat item (die "post") leuk vinden met 1 omhoog.

Paul Faassen neemt dit eigentijdse gegeven meteen als titel voor zijn kijk op de hedendaagse maatschappij. Geen enkel onderwerp wordt gespaard, of het nu om het eten op de ontbijttafel gaat, of de bijzonder literaire omschrijving van wat je op restaurant op je bord mag verwachten of in je dieet kan vinden. De manier om door het leven te gaan met emoticons, het onszelf wijsmaken dat we bewust bezig zijn met naar de biowinkel te gaan (maar daarvoor uren in de file staan).

Hiervoor worden tekeningen gebruikt, maar ook foto's en collages waarbij de technieken door elkaar (complementair?) lopen.

Het is een bijtende satire, waarbij het sarcasme vaak om de hoek komt kijken. De bedoeling zal dan vermoedelijk wel zijn om de lezer een spiegel voor te houden en eens te laten nadenken, maar je blijft toch vaak met een wrang gevoel achter. Ieder zijn manier om mensen wakker te schudden, maar dit is echt wel vrij negatief.

De onderwerpen zijn ook bijzonder divers. Faassen springt van de hak op de tak en neemt op die manier deel aan dat aspect van onze maatschappij dat gekenmerkt wordt door kortstondige aandacht voor iets, even iets aanhalen en vooraleer je er echt in zit en het de nodige aandacht kan gegeven hebben zitten we alweer bij het volgende item.

Een exponent van onze tijd dus, zoals het bedoeld is? Ja, vast wel. Zucht...

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.