Recensie

Hauteville House 10 Jack Tupper


Dit is het eerste deel van de derde cyclus, maar eerlijk is eerlijk, als je niet even de rest herleest (behalve als jij diegene bent die een excellent geheugen hebt) is het toch even duister over wat het allemaal gaat. Dit is niet een punt dat je zo maar even kunt instappen, maar geen nood, het herlezen blijft fun.

Men wist dat het gebruik van de geheime steen steeds een voorloper geweest is van een verschrikkelijke plaag en dus heeft men diegenen die daar geweest zijn in quarantaine opgesloten in het Hauteville House. Echter het blijkt allemaal voor niks, want de pest slaat toe daar waar men het niet verwachtte, in de USA.

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/hauteville-house-10-3.jpg

Omdat na een maand de opgeslotenen nog steeds geen tekenen van enige ziekte vertonen, wordt er beslist dat ze uit quarantaine mogen komen. Maar het moment is ongelukkig daar er een enorme storm uitbreekt en men bijgevolg nog steeds binnen moet blijven. De situatie escaleert wanneer blijkt dat er nu ineens wel een ziekte losbarst. Onmiddellijk worden de opgeslotenen verantwoordelijk gesteld en worden ze terug bijeen gedreven in een soort van quarantaine, alleen Gavroche kan ontsnappen. Nog maar goed ook, want een snoodaard, een spion van het Franse keizerrijk, is geïnfiltreerd en probeert geheime informatie te bekomen. Kan hij op tijd gestopt worden en welk nieuw verhaallijn wordt hierbij aangesneden? Lezen om te weten!

Steampunk met een grote dosis fantasy en dan zeker als die nog eens gecombineerd zijn met historische figuren, Napoleon, Victor Hugo,.. is altijd wel eens leuk om te lezen. Je weet nooit echt wat er nu weer allemaal gaat verzonnen worden om dan weer even met de voeten op aarde gezet te worden door bijvoorbeeld terloops te verwijzen naar de gestalte van Napoleon en zijn complex er rond. Geweldig toch. Af en toe hoop ik nog steeds dat er beetje uitdieping komt over waarom Napoleon zo een slechte keuze is, maar deze keer zijn de omstandigheden zo veranderd dat we wel eens een grote switch in de status quo kunnen gaan krijgen.

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/hauteville-house-10-7.jpg

De tekeningen zijn inventief, wat niet mag verbazen gelet op het type verhaal. Daarnaast zie ik toch wel aan manga-invloed aan de haarstijlen bijvoorbeeld, dus af en toe voelt het best wel modern aan ondanks dat dit steampunk is. Het enige probleem dat af en toe opduikt zijn de ogen. Deze zijn niet altijd even mooi afgewerkt en krijgen daardoor soms rare vormen. Maar het heeft al tot dit deel geduurd voor het me echt begon op te vallen, dus zo erg is het ook weer niet.

In het kort: amusante steampunkDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.