stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De markies 1 De vergeten gangster


Ex crimineel Martial Marquand, alias de markies, is uit het criminele circuit gestapt en is schrijver geworden. Wanneer hij hoort dat top crimineel Gus Bernard op sterven ligt gaat hij hem direct opzoeken. Bernard vertelt hem over een juwelen roof die hij met ander geboefte heeft gepleegd toen hij jong was. De juwelen blijken spoorloos. Bernard vraagt de markies om ze op te sporen en het vindersloon aan zijn zus te geven. Wanneer hij sterft besluit de markies zijn tanden in de zaak te zetten, dit is niet geheel zonder gevaar.

Het verhaal is van Michel Oleffe. Ander werk van hem is o.a. Carland Cross en Biggles. Hoewel het verhaal op gegeven moment wat voorspelbaar wordt beschouw ik dit album toch als een van de betere uit de Collectie Detective Strips serie. Omdat veel andere strips uit deze collectie strips zijn naar bestaande boeken wordt het verhaal vaak ingewikkeld. Dit eenvoudige verhaal is goed te volgen. Er zitten ook grappige elementen in, zo is er een dronken automonteur en een 17 jarige jongen die begint te stotteren als ie in de buurt komt van de knappe secretaresse van de markies.

De cartooneske tekeningen van Jean-Luc Delvaux vind ik erg leuk getekend. Het doet me in de verte wel wat denken aan het tekenwerk van Martin Lodewijk.

De markies op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.