8.44/10 #273
34 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Emmanuël Lepage
Tekeningen Emmanuël Lepage
Kleuren Emmanuël Lepage
Grafische vormgeving Didier Gonord
Uitgever(s) Dupuis
CollectieVrije Vlucht
Jaar2004
Pagina's72
ISBN9031425982
Barcode9789031425983
KaftHardcover
 Kleur
TaalNederlands

Covertekst

"Gabri?l! Je moet de PASSIE schilderen! Denk aan Jezus, de man die opstond tegen de bezetter en zijn meelopers... Denk aan de hitte, het bloed en het zweet die hem in de ogen druppelen, de last op zijn schouder... Hij strompelt, maar vervuld van een innerlijk licht dat hem overeind houdt ondanks de vernedering! Denk je niet dat je daarmee deze boeren meer aanspreekt dan met afgezaagde composities, gekunstelde bewegingen, en die extatische mummies waar de kerken vol mee hangen? Het licht zit niet in de gouden tinten van een aureool!
De schilders die jij zo bewondert, die Onze Heer en zijn heiligen gestalte hebben gegeven, vonden hun modellen bij de hoeren die ze bezochten, bij de verjaagde boeren, bij de boeven. Je moet schilderen wat onder de oppervlakte ligt, snap je?

Passie voor de kunst, passie voor de revolutie, passie voor de liefde... In Muchacho, een verhaal in twee delen waarvan dit het eerste is, draait alles om passie. Het ontzettend ingewikkelde en erg bewogen leven van een jonge schilder-seminarist wordt door Emmanuel Lepage op een royale en rebelse manier in beeld gebracht.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst