stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arthus Trivium 1 De engelen van Nostradamus


We bevinden ons in het jaar 1565, Salon-de-Crau, Frankrijk. Nostradamus publiceerde tien jaar eerder zijn voorspellingen in 'Les Prophètes'. Van deze voorspellingen zijn er ondertussen verschillende uitgekomen waardoor zijn reputatie almaar aanzienlijker wordt. In allerlei brieven ontvangt hij smeekbedes om hulp maar zijn gezegende leeftijd laat niet meer toe om hierop in te gaan. Ook het feit dat hij getrouwd is en vijf kinderen heeft zullen hier ook wel een reden voor zijn. Hij stuurt daarom zijn drie jonge leerlingen uit: Arthus Trivium, Angelique Obscura en Angulus Dante. Zij zijn zijn armen en hersenen die de mysteries, waar noch religie, noch de wetenschap een antwoord op hebben, moeten oplossen.
Op een dag brengt een koerier het zoveelste pakje voor Nostradamus met een zeer bizarre inhoud: een uit hout gesneden uil en kat en daartussen een opgerold perkament met de tekst "spoedig!"? Nostradamus herkent deze beeldje en slaat in panische angst.
Laat de spanning maar beginnen.
http://www.dargaud.com/var/dargaud/storage/images/home-page/arthus-trivium/725597-1-fre-FR/Arthus-Trivium_480x249.jpg
Met Raule en Landa als scenarist en tekenaar van deze reeks zitten we met twee Zo goed als onbekenden in het Nederlandse taalgebied. Van Raule werd in 2011 de integrale van Jazz Maynard en verleden jaar kreeg Isabellae het levenslicht te zien bij Dark Dragon Books. Maar van Landa... Niets. Als je dan een voorwoord krijgt van niemand minder dan Enrico Marini, bovendien lovend zoals nog nooit gezien, dan staan de verwachtingen hoog gespannen. Niet toevallig dat Marini bereid was van deze positieve woorden op papier te zetten want de tekeningen van Landa leunen heel nauw aan aan die van hem. Een kleine quote: "Zijn tekeningen zijn springlevend en rijk voorzien van kleuren in talloze nuances". De nagel op de kop!

Verhaal en tekeningen vullen zich perfect aan. We rollen van de ene spannende scene in de andere met plotse verhaalwendingen tot gevolg. De veelzeggende woorden van Marini zijn voor geen letter gelogen. Prachtige start van een nieuwe reeks. Hopelijk kan men dit niveau aanhouden.
https://branchesculture.files.wordpress.com/2016/02/arthus-trivium-tome-1-raule-landa-planche-3.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.