stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Frank Miller's Sin City 1 The Hard Goodbye


Toen Frank miller in 1991 aan het het eerste verhaal van Sin City, The Hard Goodbye, begon had hij het gepland als een 48 bladzijde-tellend verhaal. Uiteindelijk zijn het er dat 200 en nog wat geworden, en gelukkig maar want The Hard Goodbye is fantastisch.

Het verhaal van The Hard Goodbye is simpel maar daarom zeker niet oninteressant, het gaat over een gespierde kerel met mentale problemen genaamd Marv, een vrouw geeft hem "de tijd van zijn leven" maar ze wordt later in haar slaap vermoordt. Marv wilt wraak nemen en komt een mysterieus complot tegen.

Frank miller heeft 7 delen van Sin City gemaakt, maar wat heel cool is, is dat het absoluut niet chronologish is (de delen volgen mekaar dus niet op) als je meer delen begint te lezen zie je stukken uit vorige verhalen, dit geeft niet alleen realisme maar ook het gevoel dat sin city leeft en dat deze dingen er dagelijks (in sin city nachtelijks) gebeuren.

Frank miller is altijd al een getalenteerde tekenaar geweest (goed te zien in the dark knight returns en 300). In Sin City gebruikt hij een film noir style, door alleen zwart en wit als kleur te gerbuiken, dit zorgt voor wat indrukwekkende tekeningen, by sommige plaatjes is het mischien een beetje zoeken wat er allemaal gebeurt maar dit komt zelden tot bijna nooit voor.

Al by al is een Sin City een echte klassieker onder graphic novels en een serie die zijn geld waard is, de eerste delen zijn trouwens vrij goedkoop voor graphic novel omdat er dat geen kleur inkomt.

Dus voor mensen die graag, originele tekeningen zien, een reƫel maar toch fantasievol verhaal lezen absoluut sin city kopen!!!

voor meer info over frank miller of sin city
http://en.wikipedia.org/wiki/Sin_city
http://www.darkhorse.com/Zones/MillerDit is een recensie van een gebruiker.