stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De andere wereld 1 Het land van herfst
2 De achterkant van de hemel


Het verhaal van de andere wereld begint wanneer Jan Vern bijkomt in het hospitaal na een vliegtuigongeluk. Het is een begin van een vreemd avontuur in een wereld die overeenkomsten vertoont met de onze, maar die tegelijkertijd ook weer zo verschillend is. In de andere wereld worden baby's gebracht door de ooievaar, loopt de dood vrij rond en de hemel is gewoon een zeildoek...
Het verhaal van Rodolphe is mooi verdeelt over de twee delen, het eerste deel probeert een beeld te schetsen van 'de andere wereld', het tweede deel probeert dan geleidelijk aan de antwoorden te geven. Over het algemeen ligt het verteltempo nogal laag, maar dat stoort niet door de mooie tekeningen van Florence Magnin. Ze brengt met haar tekeningen deze andere wereld mooi in beeld, het lijkt een beetje op het Engeland van de 18e of 19e eeuw.
Er zitten wel degelijk een aantal onwaarschijnlijkheden/onduidelijkheden in het verhaal (hoe is het vliegtuig juist neergestort en vooral waar is het gebleven), maar als je daar niet teveel van wakker ligt, blijf je met een mooi verhaal zitten en een einde om nog even verder over na te denken.Dit is een recensie van een gebruiker.