stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

All-New X-Men (Standaard) 4 Deel 4


Even een opfrissing. In de vorige afleveringen waren we getuige hoe Beast naar het verleden trekt om de oorsprokelijke XMen als tiener naar het heden te halen, in de hoop de loop van de geschiedenis te veranderen.

Hierdoor kwamen ze in situaties terecht waar oa de jonge Hank zijn oudere Beast redt, maar vooral hoe de jonge Scott geconfronteerd wordt met de oude Cyclops. Ook Jean leert haar toekomst kennen door in de hoofden te kijken van de oudere X-Men, waar haar leven als herinnering is opgeslagen.

Maar daarmee zijn we nog niet aan het einde van het verhaal. Naast de oude en de jonge X-Men komen nu ook "valse" X-Men op de proppen. Shape-shifter Mystique neemt met genoegen hun gedaante aan voor haar snode plannen.

Dit kunnen de Avengers dan weer niet laten gebeuren en ze komen verhaal halen, net nadat de groep rond de huidige Cyclops op school leerlingen met succes kwam ronselen.

In deze Marvelreeks gebeurt er in elke aflevering wel voldoende om het verhaal levendig en boeiend te houden. Er wordt vaak een basis gelegd voor iets dat in latere afleveringen kan en vermoedelijk ook zal uitgesponnen worden. Het scenario van B. M. Bendis leest als een trein, maar probeer toch er geen TGV van te maken want dan gaan er details aan je ontsnappen.

Ook al verschijnen de albums, die zoals genoegzaam bekend elk 3 afleveringen bevatten, om de 2 maanden, toch herlees ik elke keer met plezier de voorgaande albums. Ik blijf nieuwe verbanden ontdekken, zaken worden duidelijker.

http://2.bp.blogspot.com/-cxseiDIqpDw/U-UObc5JCII/AAAAAAAABTk/oWhboZVsSeY/s1600/All-New+X-Men+-+01.png

De tekeningen van Stuart Immomen blinken uit door hun details en ook de karakterkoppen. Moet niet makkelijk zijn om dat resultaat te bereiken wanneer best wat personages gemaskerd door het leven gaan.

https://scifijubilee.files.wordpress.com/2013/04/all-new-x-men-10-preview.jpg

Kortom een reeks die me blijft boeien. De albums los van elkaar lezen is zinloos, het verhaal vormt 1 (complex) geheel. Instappen bij dit album betekent dat je toch ook de eerste 3 in huis moet halen. Voor de prijs moet je het niet laten en ik ben zeker dat het niet bij een éénmalige lectuur zal blijven.

Is het nodig om voorkennis te hebben over de X-Men die al in 1963 door Stan Lee boven het doopvont werden gehouden? Nee, echt niet. Het zal zeker helpen om zaken te begrijpen. Maar gaandeweg kom je het ook in deze reeks wel te weten. Je moet je er wel voor open willen stellen en de paar verwijzingen die her en der voor komen aan elkaar linken.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.