stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Bloedvijanden 2 De koning van Huka-Huka


Ik word al eens op het verkeerde spoor gezet, soms bewust, soms onbewust. Maar dat gevoel was wel hard aanwezig bij dit tweede deel. Waar in deel één alles wordt opgezet om een strijd te krijgen tussen twee broers, komt in dit tweede deel op geen enkel moment de kwade tweede broer in beeld. Niet echt wat ik verwacht had..

Dit tweede deel sleept je mee op avonturenreis nadat broer één, Omer, aan zijn tweede broer is kunnen ontsnappen. Deze tweede broer Oscar begint wel heel sterk op een psychopaat te lijken, dus echt kwalijk kan je het Omer niet nemen. Wanneer op hetzelfde moment de Eerste Wereldoorlog losbarst in België, vlucht Omer weg via de haven van Antwerpen. Echter de boot die ze uitgekozen hadden als verstekeling (Omer heeft hulp gekregen), wordt gekaapt en de piraten nemen de boot en lading mee naar Mexico. Echter de twee verstekelingen proberen de boot en de overlevende bemanning te bevrijden, maar ze kunnen niet verhinderen dat de boot uiteindelijk vergaat. En de enkelingen die het overleven om op een strand aan te spoelen, merken al vlug dat het hier niet veel veiliger is.

Zoals gezegd een avontuurlijk deel en dan is er nog genoeg te ontdekken in dit tweede deel dat niet in bovenstaande samenvatting vermeld staat. Voor mij gebeurt er net allemaal iets te veel zonder enig rustpunt, maar vooral mis ik Oscar en hun strijd.

De tekeningen blijven consistent, hoe divers de omgevingen ook worden. Boot of exotisch eiland, het kan allemaal.

In het kort: onverwacht deel

(PS: aan de vertaler van de backcover, 1914 was niet de vooravond van de Tweede Wereldoorlog)Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.