stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Batman - Detective Comics (Lion) 3 Keizer Penguin


Deze derde bundeling van detective comics, een van de verschillende verhaallijnen van batman, is van de hand van een nieuw team. John Layman en Jason Fabok nemen de fakkel over van Tony S. Daniel. Het is dan ook het begin van een nieuw verhaal. Leuk dat je niet moet herlezen om de draad van het verhaal weer op te pikken! Nog leuker is het om een van mijn favoriete Batman slechteriken : Oswald Cobblepot beter gekend als Penguin op de cover te zien staan!

Oswald Cobblepot geniet al het nodige aanzien in Gotham City, maar dit vooral door angst te zaaien. Hij is jaloers op Bruce Wayne, die op een heel andere manier respect af dwingt van de goegemeente. Daarom wil hij Wayne laten uitschakelen. Batman moet nu zijn alter ego zien te redden zonder dat het al te veel opvalt! Maar er dreigt nog meer gevaar in Gotham City. De fans van Joker klitten samen tot gewelddadige bendes om hun nog altijd afwezige idool te eren, en ze gaan daarbij niet zachtzinnig te werk!
Maar ook Penguin kampt met de nodige problemen. Door zijn obsessie met Bruce Wayne schoof hij meer en meer van zijn taken door naar zijn assistent Ogilvy, die zo de kans schoon ziet om Cobblepot opzij te schuiven en zelf de macht over te nemen als “keizer Penguin”!

Ieder comic-deeltje wordt afgesloten met een kort verhaaltje dat de plot wat meer verduidelijkt of diepgang heeft. Dit is wel even wennen ,want het breekt het ritme van het verhaal wat, maar het zorgt wel voor wat achtergrondinformatie die je helpt om de plot beer t begrijpen!
Na het soms verwarrende verhaal van Daniel lijkt Layman meer voor een rechtlijnig verhaal te kiezen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.