stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex Senator 5 De schreeuw van Cybele


Titus en Khephren, zonen van Alex, zijn onderweg naar Asia Minor waar Khephren de temple van Cybele wil bezoeken. Deze tempel is alleen maar toegankelijk voor de priesters, gecastreerd om zich zo met hun eigen bloed tot Cybele te kunnen wijden en eren, en het onderhoudend en dienend personeel. Voor alle anderen is dit taboe of je moet van adellijke afkomst zijn of toelating krijgen van de priesters. Khepphren heeft uit de heilige Sibillijnse boeken het geheim van Cybele gelezen. Een Cybele gemaakt van Orichalcum (een legendarische metaallegering, die in gebruik zou zijn geweest in Atlantis. Een vermoedelijk andere legering van dezelfde naam was in gebruik bij de Romeinen vanaf de tijd van Augustus.) zou macht en oneindigheid verlenen aan allen die haar komen vereren. Khephren ziet die macht en oneindigheid wel zitten maar priester worden en vooral de ontmanning zegt hem maar niets. Hij tracht dus op een slinkse wijze in de tempel te dringen om zo de Cybele te zien omdat hij er rotsvast van overtuigd is dat die op hem wacht. Maar de priesters laten dit niet zomaar toe en zijn geneigd om dergelijke godslasterlijke praktijken zwaar te straffen.
https://branchesculture.files.wordpress.com/2016/11/alix-senator-t-5-hurlement-de-cybc3a8le-mangin-dc3a9marez-chagnaud-lionne.jpg
De 50-plusser, die Alex Senator ondertussen is, komt in dit deel slechts op het einde voor, op het moment dat het kwaad al is geschied. Deze mature versie van Alex is met dit vijfde deel weer een volwaardige en zeer geslaagde spinn-off van het zeemzoete en brave origineel. Scenarist Mangin gaat met dit verhaal wel heel ver, durft het zelf om het geslacht Alex onder handen te nemen en schuwt totaal niet om het erotische en gewelddadige Rome in beeld te brengen. Zijn verhaal start al direct met de moord op een vrouw, aangevallen door leeuwen, die in die periode blijkbaar nog weelderig aanwezig waren in Asia Minor, en twee Galli (priesters van Cybele) die alles zonder verpinken aanschouwen om dan over te gaan naar het daadwerkelijke verhaal. Deze introductie van één pagina zal verduidelijkt worden maar door deze plotse aanpak wordt je al direct in het verhaal gesmeten.

Vanaf deel 1 kon Alex Senator al bekoren maar dit vijfde deel hoort toch tot het beste wat we al hebben mogen lezen. Prachtige tekeningen en inkleuringen maar het is toch voornamelijk het verhaal dat het hem doet. We vallen van de ene verwondering in de andere en worden meegezogen in het verhaal.
http://resize.over-blog.com/940x320-ct.jpg?http://p5.storage.canalblog.com/54/69/573015/111879671.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.