stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Vertongen en Co INT 2 Omnibus 2


Door het grote succes van F.C. de Kampioenen zag Uitgeverij Standaard dat het goed was en wat goed is kan nog beter. De spin-off Vertongen & Co zag het levenslicht en heeft ondertussen bij de jeugdige lezers een al even grote populariteit als het origineel. Gevolg: de strips nog eens in Omnibus uitbrengen. Vijf strips voor de prijs van twee.

In deze omnibus volgende verhalen:
- De gepatenteerde pestkoppen waar Markske ongewild mee doet met een bankroof.
- De bastaard van Benidorm waar Markske dicht bij de Britse kroonjuwelen komt.
- De vloek van de Japanse vaas waar Fernand Markske een zeer waardevolle vaas voor een habbekrats verkoopt.
- De laatste vampier waar Markske te maken krijgt met een klungelige vampier.
- Het experiment van Professor Flessentrekker waarin Markske in contact komt met een knotsgekke professor die zijn kennis in robotica steekt en dol is op mechanische koeien.

De verhalen worden chronologisch opgenomen in de bundelingen, iets wat je van die van F.C. de Kampioenen niet kan zeggen. Daar heeft men gekozen voor thema's, hier gaat men echt voor een integrale in paperback. De werkwijze van de scenarist Hec Leemans is ondertussen wel gekend en Corteggiani, die het overneemt vanaf deel 7, is een goede leerjongen geweest. Zijn ze allemaal even grappig? Neen, natuurlijk niet maar toch blijven de verwarrende situaties die de stripfiguren meemaken steeds weer leuk om te lezen.

Omnibus 2: Markske voor president.fluiten

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.