stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Baard en Kale INT 5 Stomp leidt de dans


Baard en Kale hebben zo iets speciaal, zo iets zoals de dikke en de dunne samen ook hadden, zo iets dat werkt. Alleen zouden ze allebei afgaan als een gieter, maar samen is er iets magisch.. Het is dan ook altijd met veel plezier dat ik zo een nieuwe integrale vastpak van deze serie. We zitten al aan nummer vijf, maar het plezier, dat blijft.

In dit deel krijgen we vier verhalen: 'De pijlen van nergens', 'De rare pop', 'De ontwaakte Toar' en 'De grote strijd'.

In het eerste verhaal wordt een wetenschapper bijna onder hun neus ontvoerd. Dat ze er achteraan gaan, kan je op voorhand al raden. Zeker eens er een gehelmde schurk betrokken is in het verhaal.

'De rare pop' gooit het over een andere boeg en sleept ons duo mee in een spionageverhaal. Onvrijwillig zijn zij in het bezit gekomen van gestolen top secret documenten en bijgevolg dienen ze hun beste beentje voor te zetten om dit te overleven.

Wanneer er legendes en mythes zijn, kan er al eens eentje een grond van waarheid bevatten. En Toar, een reus, lijkt niet zo alleen maar een verhaaltje te zijn dat wordt verteld om de kinderen bang te maken, neen, er zit meer achter.

Het laatste verhaal 'De grote strijd' gooit de droomwereld in de strijd. Kan je iemand gek maken met een droom? Stomp gaat het alleszins eens uitproberen en onze twee helden zijn het uitgekozen doelwit.

Stomp blijft toch een schitterende tegenstander voor onze twee heren. Telkens opnieuw een ingenieus plan dat de twee door speurzin en een hoop, meestal leutig, toeval weten te verhinderen. Dat is waarom je dit leest!

In het kort: Baard en Kale zoals ze horen te zijn.

witam

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.