stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De orde van de drakenridders 16 De godin


De orde heeft best wel wat invloed en dus macht, maar het kan altijd beter. Dat moet de achterliggende gedachte geweest zijn, in het verleden en heden, om uiteindelijk uit te monden in deze situatie.

De drakenridders zijn vrouwen en in een mannenwereld moesten ze hun eigen plaats afdwingen. Eerst doen ze dat nog stiekem, maar worden desalniettemin al kiemen gelegd om er eens groot mee uit te pakken. En nu is het zo ver. Tijdens het doden van een draak, duiken er een aantal dorpelingen op die iets willen tonen aan de ridders. Dat blijkt een enorm groot beeld te zijn van de godin, de steunpilaar van de ridders. Echter dezelfde godin wordt door de religieuze mannelijke tegenhangers als ketterij aanzien. Een machtsstrijd breekt los.

Alhoewel er hier wel een draak gedood wordt, gaat het verhaal vooral over macht en hoe dat op te bouwen en te verdedigen tegen alle kost. Er wordt over lijken gegaan, maar het geeft wel een mooi beeld van hoe verderfelijk het er soms achter de schermen kan aan toegaan.

De tekeningen zijn vlot ogend en expressief. Hierdoor voel je echt het verpletterende effect van de machtsspelen op de gewone mens. Je kan het aflezen van hun gezichten en die kant is nodig om de weerszijde van macht duidelijk te maken.

In het kort: de vuile was wordt uitgehangenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.