stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Arctica 8 Ultimatum


Deze futuristische actie thriller begon spectaculair, toen Dakota in een ijsberg een kist vond met daarin een meisje met blauw haar. Dakota en Mismy hebben zich over het meisje ontfermd en na zeven albums weten we eindelijk waar Lulha vandaan komt. Naast een oud boek in een taal die alleen Lulha nog kent vonden ze ook een ruimteschip in de Ionische zee met daarin een mysterieuze bol. Daarin zit een boodschap voor de wereld maar die kan alleen maar worden vrijgegeven aan de leiders van de wereld. De bol is echter in handen van de Russen die onze helden onder druk zetten om mee te werken. Daarom sloten ze hen op in een kamp in Siberië. Dakota, Mismy, Lulha en Bill waren op het einde van het vorige deel ontsnapt uit de goelag, maar lijken van de regen in de drop te arriveren als ze aan hun achtervolgers willen ontsnappen door een verboden zone in te rijden. Het is een zone die radioactief is besmet en waar armoezaaiers een onderkomen in hebben gezocht en zich hebben gegroepeerd om te overleven.
Hoewel het verteltempo hoog ligt, mede door het grote aantal achtervolgingen en actiescènes, en je dus direct weer meegesleurd wordt in de mallemolen die Daniel Pecqueur voor ons heeft uitgedokterd kreeg ik toch meer en meer het gevoel van waar gaat het verhaal eigenlijk heen? Het bleef maar een opeenvolging van ontvoeringen, ontsnappingen en achtervolgingen. De scenarist heeft dan ook al een groot aantal groepen achter onze helden gestuurd. Naast de Europese, Amerikaanse en Russische geheime diensten heb je ook nog de doge, en het geheimzinnige gezelschap van afstammelingen van de buitenaardsen. Ook dit deel begint weer volgens hetzelfde stramien. Maar dan heeft Pecqueur een onverwachte wending aan het verhaal waardoor je toch even van je sokken wordt geblazen! Daardoor krijgt het verhaal een nieuw elan en doemen er een nieuwe bedreiging op! Het verhaal wordt weer met brio in beeld gebracht door Bojan Kovacevic.

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/arctica-8-3.jpg

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/arctica-8-4.jpg

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/arctica-8-5.jpg

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/arctica-8-6.jpg

http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/arctica-8-7.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.