stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Broadway - Een straat in Amerika 1 Boek 1


George en Lenny, twee broers met elk hun bezigheid, erven een cabaret in hartje New-York, gelegen in een van de meest onstuimige straten van de vrolijke jaren '20: Broadway. Walter Chapman, de jongste telg van de broers heeft op de bühne zelfmoord gepleegd. George en Lenny Chapman zitten met het dilemma: wat te doen met dit cabaret dat in hun handen geworpen werd. Ter ere van hun broer besluiten ze, ondanks een niet te versmaden voorstel van een immobiliënkantoor, om deze toch te heropenen. Het grote probleem: ze kennen totaal niets van de show-business. Anna Hunter, oudgediende van het cabaret, zou wel eens de oplossing kunnen zijn en deze stemt toe. Maar of dit DE oplossing is moet nog blijken.

Tegelijkertijd begaat Fanny in een ander cabaret de kwakkel van haar leven. Haar fret kan uit zijn kooi ontsnappen op het moment dat de burgemeester van New-York de danszaal vereerd met zijn bezoek. Tijdens haar achtervolging krijgt de burgemeester drank en eten over zich uitgestort. Fanny mag een andere job gaan zoeken.

Deze tweede reeks waar Djief en scenario en tekening verzorgt heeft zijn start niet gemist. De oorspronkelijk Franse versie is van 2014.
Een cover is de etalage van je verhaal en dat beseft Djief duidelijk. De sensuele dame (ondertussen weten we dat dit Fanny is) centraal geplaatst tegen een achtergrond van deels Broadway in al zijn pracht en praal en deels de schminktafel van het cabaret en alle belangrijke elementen staan samengeperst op één pagina.
Ook de inhoud bevat alle elementen om tot een zeer goede relaas uit te groeien. Er zit een goede dosis humor zowel als een portie intrige in, een mengeling die zorgen dat het verhaal vlot leesbaar houdt. Voeg daar de realistische tekeningen, de goed uitgewerkte achtergronden en het spelen met lichte en donkere kleuren die het thema accentueren, dan begrijpt je dat dit een zeer compleet verhaal is, zowel artistiek als vertelmatig.

Besluit: een zeer aangename verrassing die je laat uitkijken naar het tweede deel
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.