stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Johan en Pirrewiet INT 5 De integrale 5


Johan en Pirrewiet INT 5 De integrale 5
Lang gewacht, stil gezwegen.
Nooit gedacht, toch gekregen.

Toen de 5e integrale van Johan en Pirrewiet werd aangekondigd, was ik blij verrast, De eerste uitgaves heb ik ooit laten liggen omdat ik Johan en Pirrewiet op dat moment 'ontgroeid' was.
Daarnaast stond er dan wel Peyo op de cover maar de tekenstijl van Alain Maury was het net niet. Het flamboyante van Peyo, de zwierigheid: het ontbrak. Ik kocht ze niet,

Achteraf natuurlijk spijt en de laatste 4 albums van deze reeks ontbreken dan ook in de collectie. Niet te vinden voor normale prijzen.

Met deze integrale wordt in ieder geval een collectie qua verhalen compleet gemaakt.
Het gevoel is niet veranderd: de verhalen zijn het nog steeds niet helemaal. Ze missen het echte Peyo gevoel. Geen 'slotheer van Schoonburg', geen 'oorlog der 7 bronnen'!
De verhaallijntjes en tekenstijl gaan -zo lijkt het- hoe langer hoe meer afwijken van het Peyo-universum en het laatste verhaal -'de woestijnroos'- is eigenlijk gewoon slecht (maar dat is mijn mening).

Uiteraard -mijn stokpaardje- blijf ik het frapant vinden dat er in het Nederlands taalgebied 1 katern is wegbezuinigd om uit te blijven komen op 24.95. Achterkantjes en titelbladen zijn opgeofferd en dat terwijl 29.95 OOK acceptabel is.

Maar goed: voor de compleetheid natuurlijk niets dan lof voor Lombard/ballon media dat er toch voor gekozen is om ook de 5e bundel hier uit te geven. Ik wacht dan ook met smart op de Steven Sterk integrales.

RoyvdPijl

Dit is een recensie van een gebruiker.