Recensie

Angry Birds Movie Comics 3 Ten aanval!


Wie kent ze niet, de Angry Birds. En ook deze keer zijn de groene varkens de vijand.. of beter de externe vijand. Sommigen onder de vogels zijn ook zeer goed in het op de zenuwen werken van anderen.

In dit deel, krijgen we vier kortverhalen.
Het eerste verhaal 'Zen met een korrel zout' brengt ons een undercoververhaal van de varkens op het Vogeleiland. Maar de missie begint al mis te lopen nog voor ze goed en wel begonnen is. Varkens op het grondgebied van de vogels, dat is op voorhand al gedoemd, zo blijkt.

'Het notitieboek' is het volgende verhaal en hier bevinden we ons voornamelijk op het grondgebied van de varkens. Zij krijgen geheime informatie over de vogels in hun handen, maar het blijkt toch niet echt helpend voor de varkens.

In het derde verhaal 'Kort geding' maken we een dag in de rechtbank mee op Vogeleiland. Wie wist dat er zoveel rechtszaken waren op zo'n klein eiland? En de rechter heeft er eigenlijk wel zijn buik van vol, maar hij is niet de enige. Ook in de wachtrij groeit de frustratie.

Als afsluiter krijgen we 'Een eivol eiland' waarbij de drukte van de stad sommige vogels doet zin krijgen in rust en stilte, maar waar vind je dat op een klein eiland?

Zoals je kan zien, zijn elk van deze kortverhalen een uitstekend vertrekpunt om een behoorlijke hoeveelheid grappen, grollen, one-liners en wat situatiehumor op ons af te sturen. Dat is immers het echte thema van de Angry Birds, humor en absurditeiten. Ondanks dat niet alles perfect scoort op de humorschaal, blijft dit wel gewoon aangenaam tijdverdrijf.

In het kort: een kwartiertje plezierDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.