stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Vertongen en Co 21 De kus van de vampier


Het is niet de eerste keer dat vampieren opduiken in de wereld van Vertongen en net zoals toen gaat het niet over een horror-verhaal maar over, geheel in de lijn van de verwachtingen, een humoristisch verhaal.

Graaf Boleslav komt naar de zaak van Markske zijn ouders om te spreken met zijn neef die daar werkt. Hij arriveert als een vleermuis, waarna hij zich transformeert in een vampier. Natuurlijk is hij niet zo maar gekomen voor een bezoekje, hij wil dat zijn neef trouwt. Echter er is nog niemand in zicht bij zijn neef en dus stelt hij hem voor een ultimatum. Dit zorgt er voor dat iedereen naar Yogiber (Roemenië) gaat, het grondgebied van de graaf, en ondertussen trotse bezitter van een vampierenpretpark. Maar ineens, als ze daar eindelijk zijn aangekomen, daagt er nog een nicht op, die niemand blijkt te kennen... wat is hier nu eigenlijk aan de hand allemaal? Lees en weet.

De vampieren waren vorige keer al een geslaagde aflevering en ze doen dat nog eens over. Hun eigenheden en bijhorende karakters zorgen dat zij de hoofdrollen vertolken in dit deel. Dit laat toe om minder de kaart te hoeven trekken van de bekende eigenschappen zoals de klunzigheid van Mark, de nukkige sluwheid van oma Boma of de doortastende intelligentie van Paulien en ons te verrassen met een hoop nieuwe insteken voor de grappen.

In het kort: een leuk deelDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.