stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Claire Dewitt 3 De vader, de dochter & de duivel


Dit derde deel is het laatste deel van deze Claire DeWitt en dan bedoel ik niet alleen dat de reeks gedaan is, maar ook het hoofdpersonage... of toch deels of zoiets..

In deze monsterlijke reeks, en dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk, zijn een deel van de personages echt monsters en de rest zijn dat karakterieel. Dat deze reeks dan ook als horror kan bestempeld worden, mag niet verbazen. Dat gecombineerd met een western en het christelijk geloof (hel en zo) geeft best een interessant verhaal. Claire DeWitt wil wraak nemen op haar vader voor de moord op haar moeder. Echter als beiden dood zijn, is dat niet zo gemakkelijk. Gelukkig wordt ze op weg gezet door haar zuster, eveneens dood. Ze moet in de hel afdalen om haar opdracht te vervullen, maar eens daar is het niet zo gemakkelijk. Wie vertelt de waarheid en wie zal ze geloven? En de hel, wat is dat juist? Alvast anders voor iedereen en dat is best angstaanjagend...

Na het sluiten van dit deel, kan ik wel zeggen dat de combinaties van alle elementen mooi opgebouwd is en tot een mooi geheel leidt. Vanuit een ogenschijnlijk normale wereld, worden we al vlug geconfronteerd met het monsterlijke, maar door de tekenstijl is dat volledig in lijn met de realiteit van deze wereld. Met andere woorden, het wordt geloofwaardig gebracht en ondanks dat het steeds verder afdwaalt van de gekende wereld, blijft het mede hierdoor 'normaal' voor dit verhaal. En net dat maakt het einde zo afschuwelijk.

In het kort: prachtige en heerlijke horror!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.