stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Harry Dickson (Dargaud/Art & BD) 3 De drie cirkels van de angst


Dit is het derde Harry Dickson avontuur. In dit verhaal worden zes belangrijke mensen in een diepe slaap gebracht, waaruit ze zonder tegengif niet uit te halen zijn. Dit is het werk van een Japanse organisatie. Het is hun bedoeling om de Britse regering te ontregelen. Het verhaal speelt zich namelijk af vlak voor de tweede wereldoorlog. Japan was toen een bondgenoot van Duitsland. Eens te meer moet Harry Dickson en zijn collega Tom voor een oplossing zorgen. Harry en Tom gaan naar Japan om het tegengif te vinden. Gaandeweg proberen ze zo veel mogelijk mensen van de Japanse misdaadorganisatie uit te schakelen.

Er wordt wel veel verwezen naar de twee voorgaande verhalen, maar ondanks dat is het verhaal nog goed te volgen. Klein minpuntje is dat er vaak met een sterretje naar een verklaring van een woord wordt verwezen, maar dan zijn ze vergeten de verklaring eronder te schrijven. Verder wordt er veel met tekst uitgelegd wat soms resulteert in lange lappen tekst. Daarentegen zijn er ook weer veel actie scenes wat weer ten goede komt aan de vaart van het verhaal. Christian Vanderhaeghe, de schrijver van het verhaal, heeft een degelijk verhaal geschreven.

Pascal Zanon heeft voor zijn tekenwerk goed gekeken naar de klare lijnstijl van Jacobs, de tekenaar en schrijver van Blake en Mortimer. Het is niet mijn favoriete stijl, maar ik zie wel dat het vakkundig is getekend.

Het is niet de beste strip die ik ooit heb gelezen, maar ik heb me er toch wel mee vermaakt.

Harry Dickson op Ratatouille TVDit is een recensie van een gebruiker.