Recensie

De duivelsprinsen 2 Malagate de plaag


In dit deel lezen we de ontknoping van het eerste tweeluik van Jack Vance zijn 5-delige romanreeks. Iedere roman wordt opgesplitst in 2 stripalbums. Dit komt het verhaal én de beelden ten goede, want Jack Vance beschreef alles heel uitvoerig in zijn boeken.

De Duivelsprinsen begint als de negenjarige Kirth Gersten en zijn grootvader als enige kunnen ontsnappen bij een inval in zijn dorp. Daarbij worden zijn ouders vermoord en zo is Kirth belust op wraak op de 5 Duivelsprinsen die hiervoor verantwoordelijk zijn. In deel 1 en 2 is Kirth op zoek naar de eerste Duivelsprins. Kirth traint zich jaren fysiek en mentaal om de strijd aan te gaan met de Duivelsprinsen en is intussen een plaatsbepaler, iemand die nieuwe planeten zoekt. Daarbij komt hij te weten dat de Duivelsprins Malagata of ook wel ‘de Plaag’ zich verborgen weet te houden in de universiteit van Alphanor. Hij weet 3 personen van de universiteit, waaronder ook de Plaag, mee te lokken naar een onbekende planeet. De onbekende planeet wou De Plaag al langer bezitten, maar hij weet de locatie ervan niet dus voor de Plaag is dit een buitenkans om mee te gaan. Kirth moet echter nog te weten te komen wie de Plaag onder hen is. Daarvoor verzint hij een list om hem te kunnen ontmaskeren. Loopt alles hierbij zoals gepland, dat is maar de vraag..

De cover is prachtig geïllustreerd en spreekt meteen aan. Dit wordt in het album zelf ook mooi doorgetrokken: prachtige tekeningen vloeien in elkaar over en brengen je van de ene adembenemende locatie naar de andere. Want dat kan nieuwkomer Paolo Traisci als de beste, hij tovert de mooiste werelden uit zijn potlood. Iedere plaat zit vol detail en ademt een futuristische sfeer. De grafisch toegevoegde effecten en kleuren maken het geheel af. Ook een pluspunt zijn de uitgewerkte personages, de slechten komen karaktervol tot hun recht en springen eruit. Traisci laat ook graag letterlijk zijn stempel achter in het album want in (bijna) iedere plaat komen gekromde lijnen voor die doen denken aan een vingerafdruk. Bewust of niet ? In ieder geval zullen we nog veel van deze tekenaar horen.

Scenarist JD Morvan (bekend van oa Konvooi, Hercules, Zij schreven geschiedenis,…) baseert zich op de boeken van Jack Vance en heeft deze herschreven zodat ze verstript kunnen worden. Het is aan te raden om het tweeluik achtereenvolgend te lezen, anders wordt het moeilijk om het verhaal voldoende te kunnen volgen.

Het verhaal zit daarentegen mooi in elkaar met afwisselende actie en tekenpracht, bijgevolg een leuke verstripping en een mooie ode aan de romans van Jack Vance!

4,2/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.