Recensie

Het echte verhaal van de Far West 3 Jim Bridger


Na Jesse James en Wild Bill onder de loep te nemen in de vorige delen, is het in dit deel tijd om Jim Bridger in de schijnwerpers te plaatsen.

‘Het echte verhaal van de Far West’ brengt ons het ware verhaal achter de man Jim Bridger, een vrijgevochten man in de 19de eeuw die liever op zijn eentje in de ruwe Rocky Mountains vertoefde. Hij werd dan ook een ‘Mountain Man’ genoemd en kende de Amerikaanse regio daar op zijn duim. Hij had dan ook een feilloos geheugen wat hem later de rol als verkenner opleverde voor de vele kolonisten. In dit deel vertelt Jim Bridger zijn levensverhaal als ze moeten schuilen in een Fort tegen een aanval van de Sioux-indianen. Beetje per beetje komen we de straffe verhalen te weten. Zo liep hij na een aanval van een indianenstam maar liefst 2 jaar met een pijlpunt in zijn rug, zonder dat het ontstoken zat. Als natuurmens kwam hij echter ook overeen met heel wat indianenstammen, waarbij hij zelfs tot 3 maal toe huwde met een indiaanse vrouw.

Het scenario en de tekeningen zijn beiden van de hand van Pierre Place (Muertos), waarbij hij geadviseerd werd door Farid Ameur (Little Big Horn, Ellis Island, Zij schreven geschiedenis,…). Dit geeft een mooi geschiedkundig beeld van de natuurmens Jim Bridger, waarbij hij een leuk eerbetoon krijgt. Maar daar blijft het bij: alles blijft nogal braafjes, buiten enkele leuke anekdotes die de man meegemaakt heeft. Ook de tekeningen en inkleuring weten je niet meteen weg te blazen, maar zijn ok.

Dit deel gaat dus verder in de lijn van de vorige delen, waarbij een icoon waarheidsgetrouw uitgelicht wordt zonder al te veel toeters en bellen. Maar dat is ook hetgeen deze reeks nastreeft, niet?Dit is een recensie van een gebruiker.