stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De erfenis van Emilie 1 Het landgoed Hatcliff


Parijs, de jaren '20. Emilie werkt als danseres in de Moulin Rouge. Na een woordenwisseling met een oude, rijke klant wordt ze spontaan aan de deur gezet. Zonder inkomen ziet het er voor haar niet zo rooskleurig uit. Als bij wonder wordt ze echter uitgenodigd door een notaris. Bij deze notaris komt ze te weten dat ze een landgoed en een dagboek erft van een ver familielid John Hatcliff, die meer dan 100 jaar eerder overleden is. Gezien haar situatie besluit ze een kijkje te gaan nemen. Met plezier leent de notaris haar het geld om de reis te betalen. Alles verloopt wel heel vlotjes.... te vlot!
Bij het lezen van het dagboek van haar oudoom komen mystieke verhalen naar boven.

Over dit eerste deel kan je kort en bondig zijn, het verhaal is vlot, intrigerend en mystiek. De tekeningen zijn schilderachtig mooi. Overigens een mooie combinatie. Een veelbelovende inleiding naar meer. Wanneer flashbacks gebruikt worden (wanneer Emilie in het dagboek leest) krijg je een erg mystiek en intrigerend verhaal, de zaak is heden en verleden correct met elkaar te verbinden. Ik heb hoge verwachtingen naar het tweede en onlangs verschenen derde deel toe.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.