Recensie

Hannibal Meriadec en de tranen van Odin 1 De orde van de as


Drakenbloed was een serie die stevig werd gesmaakt door het publiek. En dat men daar een gevolg zou aan geven was te verwachten. Dit is de prequel "Hannibal Meriadec en de tranen van Odin" geworden. En laat dit evenwaardig zijn aan het originele.

In deze cyclus krijgen we het verhaal van de jonge zeerover Hannibal. Het verhaal is opgebouwd tegen de ontdekking van Selina, de Egyptische slavin die door Hannibal op een markt wordt opgekocht, ook al is er een tegenkandidaat die op wraak teert. Deze man leren we later kennen als de slechtaard van het verhaal, namelijk de la Cuervas.
Hannibal Meriadec, onze piraat met een tikkeltje magie, wil de zeven diamanten aan de haak slaan. De legende zegt dat Odin zeven tranen huilde toen zijn dochter stierf en dat deze tranen op de aarde vielen en diamanten werden. Eén van de voorvaders van de piraat vertelt hierover in een manuscript en is ervan overtuigd dat deze effectief bestaan.
Maar Hannibal is niet de enige die achter deze diamanten aangaat. Ook de Orde van de Assen heeft een oogje op deze edelstenen.
Geholpen door zijn mannen gaat Hannibal op zoek naar de schat...

Waar de hoofdreeks getekend is door Guy Michel is het Stéphane Créty die deze cyclus onder handen neemt. Drakenbloed is dan ook een volwaardige prequel en moet qua tekeningen totaal niet onderdoen aan Michel. Créty heeft ondertussen ook de hoofdreeks toegevoegd aan zijn palmares na het afhaken van Guy Michel. De tekeningen laten niets aan de verbeelding over. Je waant je in het gevecht en hebt de indruk dat de afgehakte ledemaat je om de oren vliegen. Deze realistische tekenstijl leent zich perfect tot deze genre van strip. En dat er onderzoek is gedaan naar deze periode staat buiten kijf. Details zijn zeer goed uitgewerkt, de boten zijn zoals ze er toen moeten uitgezien hebben, de personages zijn koelbloedig en klaar om elk moment een hoofd af te hakken.

Op scenario van Istin kan blijkbaar niet veel verkeerd gaan. Ook deze keer wordt je meegesleept in het verhaal. Elke bladzijde is een schitterende opeenstapeling van verhalen in verhalen. Je geniet van elke pagina vol met spanning, hartstocht, jaloezie of wraak.

Ben je liefhebber van Drakenbloed dan is dit een must. Ken je Drakenbloed nog niet dan is dit een goede inleiding.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.