stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De boeken van de zieners 1 De bastaard


Deze fantasyreeks is gebaseerd op de werken van Robin Hobb. Aangezien dit een trilogie is, waarvan er naar alle waarschijnlijkheid meerdere reeksen zullen verschijnen, mag je een pak albums verwachten.

Voor wie meer info van de volledige reeks wil kan hier terecht.

De tekst is herwerkt door Jean-Charles Gaudin, die we kennen van onder andere De weerwolven uit de stal van het bekende Talent!

De tekeningen zijn van de hand van Laurent Sieurac en zijn heel mooi.
Er werd veel tijd in de decors en in de waarheidsgetrouwe kamers gestoken.

Het verhaal begint als een jongen aan de kasteelpoort wordt afgegeven door een boer. Blijkt dat de jongen een bastaard is van de kroonprins. De jongen, Fitz genaamd, krijgt voortaan een koninklijke opvoeding. Verschillende maanden verstrijken. Na een banale diefstal blijkt dat de jongen over de gave van De Wijsheid beschikt, het vermogen om in de geest van een dier te treden, die alleen voorkomt in de koninklijke bloedlijn.

Dit is een korte inleiding van het eerste boek, het verhaal leest heel vlot en voor je het weet ben je op het einde, waar je smacht naar meer. Na een goed verhaal is de tekenstijl voor mij één van de belangrijkste redenen tot de aanschaf van een strip, er is met heel wat aandacht gewerkt aan de achtergronden, die het geheel veel geloofwaardiger maken.

Waarom men voor sommige bladzijden zwarte opvulling gebruikt, blijft voor mij een raadsel, misschien kunnen de lezers hier meer duidelijkheid in brengen?Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.